Ghoegrie (channa, gebakken kikkererwten, goegrie)

Ghoegrie (channa, gebakken kikkererwten, goegrie)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ghoegrie oftewel gebakken kikkererwten is een Surinaams Hindoestaans gerecht dat erg populair is bij de Hindoestanen. Vaak wordt dit als hapje geserveerd tijdens bruiloften en verjaardagen. Ook op Hindoestaanse feestdagen wanneer er vegetarisch wordt gegeten, komt dit gerecht vaak op tafel. Ik vind het heerlijk, vooral als het lekker pittig wordt klaar gemaakt. In dit artikel leg ik de snelle variant uit, namelijk met kikkererwten uit blik. Je kunt ook gedroogde kikkererwten kopen en deze een nachtje wellen in water en daarna koken, maar dat is mij te veel werk en ik vind deze snelle variant, net zo lekker.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Ghoegrie (channa, gebakken kikkererwten, goegrie)

Ingredienten

Instructions

  1. Doe in een grote pan een laagje zonnebloemolie en fruit hierin de peper, ui en knoflook aan. Als dit een beetje bruin begint te kleuren doe je de tomatenpuree erbij en bak je dit heel even mee. Vervolgens mogen hier de kikkererwten bij. Schep dit goed om zodat de kikkererwten goed gemengd wordt met het tomaten/uien mengsel. Voeg naar smaak, zout toe en blijf nog even door  scheppen voor ongeveer 5 minuten.

    Het vuur mag uit, eventueel kun je nog garneren met fijngesneden selderij.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.