Groene asperges, ik houd ervan! Vooral de jonge, dunne asperges vind ik heerlijk. Lekker in de wok met wat knoflook en boter. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht bij een sjiek diner.
Gewokt asperge (tips) met knoflook
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram jonge groene asperges (de dunne)
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels ongezouten roomboter
- 4 teentjes knoflook uit de pers
- zout en peper uit de molen
- optioneel verse citroen
Snijd de harde onderkant van de asperges eraf. Meestal is dit circa 1 a 2 centimeter
Doe de olijfolie in een pan en voeg de asperges toe. Schep dit circa 1 minuut goed om en voeg dan de boter en knoflook toe.
Blijf dit goed omscheppen. totdat je merkt dat de asperges wat zachter beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten. Bestrooi de asperges met zout en peper naar smaak en eventueel de verse citroensap.