Gevulde koeken

Gevulde koeken
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ik probeerde ze al een keer eerder te maken maar ik was niet tevreden met het eindresultaat. De smaak was prima maar aan de buitenkant leken ze echt niet op een gevulde koek. Dit recept van Cees Holtkamp (bekende banketbakker) zijn heerlijk en ook echt makkelijk om te maken. Daarnaast zien ze er echt uit als gevulde koeken. Deze kun je nu vaker bij ons in het koektrommeltje vinden….

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Gevulde koeken

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 11 gevulde koeken (afhankelijk van de grootte van de koek)

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g zachte roomboter
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • mespuntje zout
  • 6 g bakpoeder
  • 300 g bloem
  • 300 g amandelspijs (kun je ook makkelijk zelf maken,  Zelf amandelspijs maken )
  • 5 eieren
  • 1 eierdooier
  • 55 blanke amandelen

Meng de basterdsuiker, boter, een half losgeklopt ei, citroenrasp en zout door elkaar.

Meng er vervolgens het bakpoeder en de bloem door.

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg.

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een lap van 2 millimeter dikte.

Steek er 22 ronde plakken uit van 10 centimeter doorsnede.

Leg 11 plakken op met bakpapier beklede bakplaten.

Meng de amandelspijs in een schaal met zoveel losgeklopt ei (2 à 3 eieren) dat de spijs spuitbaar is.

Doe de amandelspijs in een spuitzak en spuit bolletjes op de 11 plakjes deeg.

Dek ze af met de overige 11 plakjes. Druk de randjes rondom aan.

Meng een ei en een eierdooier en bestrijk de bovenkant van de koeken hiermee.

Druk 5 amandelen per koek in de bovenkant.

Bestrijk de koeken na een half uur nogmaals met het ei en bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.