Met een paar ingrediënten tover je deze heerlijke gevulde kiprollade op tafel. Deze rollade staat ontzettend feestelijk op tafel en smaakt geweldig. Perfect vooraf klaar te maken zodat je deze een kwartier voor het opdienen nog even in de oven opwarmt. Ik voegde de laatste 15 minuten nog wat champignons en aspergetips toe, maar dit kunnen natuurlijk ook andere groenten zijn. Ik knoopte voor het eerst een rollade en bekeek vooraf enkele filmpjes op YouTube en ik moet zeggen, het viel me reuze mee!
Heerlijk met bijvoorbeeld opgebakken aardappeltjes, een lekkere aardappelpuree, of aardappelgratin.
Ingrediënten voor 3/4 personen;
Snij de kipfilets open en leg hier een stukje huishoudfolie overheen. Sla hier met vleeshamer, deegroller of een anders zwaar voorwerp op zodat de kip een stuk platter wordt en je dit makkelijker kunt oprollen.
Meng de de roomkaas met fijn gesneden spinazie en geraspte kaas. Strooi hier wat peper overeen. Smeer het roomkaasmengsel over de platte kipfilet en rol de kipfilet heel strak op.
Knoop de rollade met keukentouw zodat alles goed bij elkaar blijft. Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verwarm een klont boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.
Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en besmeer de rollade met het braadvet. De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de rollade. Stop de schaal in een voorverwarmde oven van 175 graden en braad de rollade in circa 30 minuten gaar. Keer de rollade af en toe om en bedruip deze iedere 15 minuten met het braadvet om de voorkomen dat de rollade uitdroogt.
Na 15 minuten doe je de groenten erbij en bestrooi je deze met zeezout en peper uit de molen.
Haal de rollade uit de oven en dek af met een stuk aluminium folie. Laat het vlees 10 minuten rusten. Verwijder het touw en snijdt de rollade in plakken.
Eet smakelijk.