Ik wilde dit al zo lang uitproberen! Op de verjaardag van mijn man hadden wij lekker Chinees besteld. En aangezien mijn jongste zusje geen Chinees eten lust (nee, echt niet 😉 ) bedacht ik me om haar eens te verrassen met deze overheerlijke boerenbrood gevuld met kipragout. Het was zo lekker dat niet alleen mijn zusje hiervan at, maar de rest van de familie ook. Dus had heel veel Chinees eten over…Of het gesmaakt had, hoef ik denk ik niet meer te zeggen…
Oh ja, het is ook super leuk om te variëren met kleine gevulde Italiaanse bollen, dit probeer ik een volgende keer uit!
Gevuld brood met kipragout
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een 1 ronde boerenbrood;
- 1 ronde boerenbrood, uitgehold zoals je zelf wilt, bewaar het kapje.
- 1 liter kippenbouillon
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 fijn gesneden ui
- 3 teentjes knoflook,fijn gesneden
- 400 gram champignons, in plakjes gesneden
- 100 ml slagroom
- 75 gram bloem
- 75 gram roomboter
- 2 eetlepels mosterd
- 3 stengels lenteui, in ringetjes
- geraspte kaas
- zout en peper
Breng de kippenbouillon aan de kook samen met de blokjes kipfilet. Zodra de kipfilet de roze kleur verliest, schep je de blokjes eruit en leg je dit apart.
Bak de champignons met het uitjes, knoflook en wat boter, mooi bruin en zet apart.
Smelt 75 gram boter in een pannetje en roer hier de bloem met een garde doorheen, totdat je een mooi mengsel hebt. Laat dit ca een minuut op een zacht vuurtje door bakken, totdat de bloem gaar is. Roer dan steeds een beetje bouillon bij het mengsel, totdat alle bouillon op is en je een gladde saus hebt.
Voeg hier nu de blokjes kipfilet, champignons en mosterd toe en daarna de slagroom en lenteui. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vul nu het brood met de ragout. Strooi hier vervolgens een laagje geraspte kaas overheen en doe het brood voor 5 min in een voorverwarmde oven van 180 graden, zodat de kaas gesmolten is. (Op de foto was ik de kaas vergeten, dus heb dit achteraf eroverheen gestrooid, ook lekker ;-))
Eet smakelijk!