Mijn favoriete nootjes zijn wel pistachenootjes, vooral de gezouten, die je zelf nog moet pellen. Het eet zo lekker weg. Maar nu heb ik deze gekarameliseerde pistachenoten ontdekt en dit is zo verslavend lekker! En je maakt ze echt in een handomdraai.
Gekarameliseerde pistachenoten
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 120 gram (gezouten) gepelde pistachenoten
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
- mespunt zout, als je ongezouten pistachenootjes gebruikt
- 1,5 eetlepel honing
- 10 gram ongezouten roomboter
Smelt in een pannetje met dikke bodem de boter. Voeg nu de honing en basterdsuiker en laat de suiker smelten. Je ziet dat het mengsel nu langzaam bruiner wordt. Let op dat de suiker niet verbrandt. Roer het mengsel ca 3/4 minuten door tot een mooie bruine kleur en voeg dan de kaneel en zout toe.
Meng nu de pistachenoten door het warme mengsel, zorg ervoor dat alle nootjes bedekt zijn. Verdeel de nootjes op een stuk bakpapier en laat dit uitharden.
Eet smakelijk!