Print Options:

Gehaktballetjes in een ketjap/tomatensausje

Deze gehaktballetjes kun je eigenlijk met alles wel combineren. We eten ze wel eens met rijst en groente uit de wok of met aardappelpuree of lekker op een pistoletje, heerlijk!

Description

Ingrediënten voor ca 20 gehaktballetjes:

Voor het gehakt:

  • 300 gram (kip) gehakt
  • half wit ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 takje selderij, fijn gesneden
  • zout en peper

Voor de jus:

  • half wit ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 verse tomaat, in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml water
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel suiker
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • 1 takje selderij fijn gesneden

Meng het gehakt met het uitje, knoflook, selderij en een snufje zout en peper. Maak hier balletjes van en bak ze in een beetje olijfolie bruin. Haal de balletjes uit de pan en fruit in dezelfde olie het uitje en knoflook bruin. Daarna doe je hier de tomaat en tomatenpuree bij en laat je dit nog even door pruttelen op een zacht vuurtje, zodat de tomaat iets zachter wordt.

Nu doe je hier het water bij en de overige kruiden. Laat het water koken, zodra de saus wat dikker begint te worden doe je hier de gehaktballetjes bij en laat je deze nog lekker in de saus doorkoken op een zacht vuurtje voor ongeveer 15 minuutjes.

Wij aten de gehaktballetjes met witte rijst en broccoli uit de wok. Erg lekker!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.