Eindelijk was het zover! Ik maakte voor het eerst garnalenloempia’s. Onze jongens eten steeds meer vis en ook garnalen. Dus nu was het juiste moment ervoor. Och och wat hebben we zitten smullen. Het zijn net de Vietnamese loempia’s maar je vervangt de kip met iets meer garnalen.
Garnalenloempia’s
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 20 stuks:
- 20 loempiavellen
- 750 gram grote garnalen. Ik gebruikte de Black Tiger garnalen die ik kocht bij de Toko. Ik sneed de garnalen in drieën.
- 150 gram fijn geraspte wortelen
- 150 gram glas noodles (5 minuten geweekt in gekookt water)
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 uitje fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 2 kleine kippenbouillonblokjes
- 1 eetlepel suiker
- 1,5 eetlepel zoute ketjap
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 4 theelepels bloem
- water
Allereerst laat je de loempiavellen ontdooien. Vervolgens ga je aan de slag met de vulling. Hiervoor bak je het uitje en de knoflook glazig. Je doet hier de garnalen bij en bakt dit lekker aan. De wortelen voeg je nu hieraan toe.. Ook dit bak je even door. Daarna mogen de uitgelekte glasnoodles erbij. De kippenbouillonblokjes, ketjap, oestersaus, zwarte peper, suiker en zout voeg je nu toe aan het kipmengsel. Je schept het mengsel goed om totdat alle kruiden goed zijn opgenomen. Daarna mag het vuur uit. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Wanneer de vulling is afgekoeld, kun je de loempiavellen vullen. Met de bloem en een beetje water maak je een papje. Dit papje dient als “lijm” om de loempiavellen vast te plakken. Na het vullen kunnen ze gebakken worden in zonnebloemolie. Uiteraard serveer je de loempia’s met een chilisausje.