Gisteren heb ik lekker uitgebreid gekookt voor m’n ouders en zusjes. Omdat zij dit jaar nog geen asperges hebben gegeten, besloot ik een aantal gerechten met asperges te maken. Onder andere deze heerlijke salade! Ook maakt ik tagliatelle met garnalen en asperges. Zo lekker! Dit recept zal ik deze week ook nog plaatsen.
Frisse groene salade van asperges en avocado
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 200 gram groene asperges (beetgaar gekookt met water en een klontje boter)
- 1 rijpe advocado
- 3 eieren, hard gekookt
- 200 gram gemengde sla
- creme fraiche/mayonaise dressing met bieslook
- zout en peper
Ingrediënten voor de dressing:
- 30 gram creme fraiche
- 30 gram mayonaise
- 10 gram uienpoeder
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 5 sprietjes bieslook fijn gesneden
Snij de afgekoelde asperges in 3 stukken. Mix de sla, plakjes advocado en asperges met de dressing en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe. Nu kun je de salade opmaken met de partjes ei en lekker smullen!. Heerlijk met stokbrood en een lekkere schnitzel!