Fluffy pistache brood

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Fluffy pistache brood
pinit

Ik hou zo van pistache. De Dubai chocolade reep is dan ook echt mijn favoriete reep momenteel. Overal waar pistache in zit, ben ik echt zo gek op. Ik zag al een tijdje steeds een fluffy pistachebrood op mijn tijdlijn voorbij komen, alsof het een teken was, dat ik deze moest maken. En oh boy wat was deze lekker zeg! Ik gebruik de volgende keer wat meer pistachepasta, zodat je de pistache nog meer proeft. Dit heb ik in het recept al verwerkt. Maar het brood is zo ook al echt heerlijk en niet te zoet.

Hou je van zoet dan kun je het brood uiteraard naar keuze nog besmeren met honing, stroop, poedersuiker of nog een laagje pistachecreme. Op TikTok heb ik een filmpje gemaakt hoe ik dit maak.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Fluffy pistache brood

Ingredienten

Voor het deeg:

Voor de vulling

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Het deeg: 

    Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit goed met de hand door of met de keukenmachine met deeghaken. Het moet een soepel en elastisch deeg worden, mag iets plakken. Smeer het deeg in met een theelepeltje olie en dek af om uitdroging te voorkomen.

    Laat het deeg vervolgens rusten op een warme plek totdat dit in volume verdubbeld is.  Dit duurt ongeveer een uur. Ik laat het deeg een uur rijzen in de oven op 30 graden, als het binnen niet warm genoeg is. 

    Haal het deeg uit de kom en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Plakt het deeg, vet je handen dan in met een theelepeltje zonnebloemolie.  Rol het uit in een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Smeer de pistachepasta over het deeg en hierover de pistachenootjes. Hou wat over voor de bovenkant. 

    Rol vervolgens het deeg op en begin met de langste kant, zeg maar. Je hebt nu een lange rol, die je in de lengte doormidden snijdt. Je ziet dan de mooie laagjes.

    Breng de 2 uiteinden bij mekaar en doe ze dan kruiselings over mekaar, zoals een vlecht (maar dan met 2 strengen). (Zie mijn TikTok filmpje) 

    Leg de vlecht in een ingevette cakevorm. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven pistachenootjes. 

    Dek de vorm af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Als het brood uit de oven komt, smeer je deze in met wat gesmolten boter. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.