Een van mijn favoriete taarten van dit moment. Een heerlijke crunchy bodem met een zijdezachte vanillepudding...hemels gewoon. Even wat anders dan andere taarten maar o zo lekker. Je kan de vulling een beetje vergelijken met bankbakkersroom maar je maakt het net even anders. Echt het proberen waard, je zult er geen spijt van krijgen.
Ingrediënten voor een vorm van ca 17,5-20 cm:
Voor het deeg;
Voor de vulling:
Mix alle ingrediënten voor het deeg met elkaar tot een mooi deegje en verpak dit in plastic folie en laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal een uur.
Vet je bakvorm in.
Rol het deeg uit met een dikte van ca 0,5 cm. Bekleed de bodem en de zijkanten van je vorm met het deeg. Prik in de hele bodem gaatje met een vork en leg de vorm in de vriezer.
Ondertussen maak je de vulling:
Doe de eieren en suiker in een kom en klop dit met een garde door elkaar. Voeg hier nu de maizena aan toe en meng dit er goed doorheen totdat je een egaal beslagje hebt.
Doe de melk en slagroom in een steelpannetje. Snij het vanillestokjes open en haal het merg eruit en doe dit bij het melkmengsel samen met het stokje. Breng dit nu aan de kook. Zodra het kookt, haal je het vanille stokje eruit en schenk je het mengsel in 4 x bij het eimengsel terwijl je goed blijft doorroeren. Haal nu alles door een zeef, zo voorkom je dat je straks stukjes in je pudding hebt.
Doe nu alles weer terug in de pan op een laag vuurtje. Blijf roeren, je merkt dat het mengsel dikker wordt. Zodra grote bellen ziet dan doe je het vuur uit en schenk je de pudding in de taartvorm.
Met een lepel maak je de bovenkant glad.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden, in ca 45 minuten gaar en mooi bruin/zwart aan de bovenkant.
Laat de taart compleet afkoelen in de koelkast, dan is deze het lekkerst.
Eet smakelijk.