Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas. Je kunt het vergelijken met de pizza alleen is de bodem veel dunner en in plaats van een laagje tomatensaus wordt hier een witte saus (yoghurt of creme fraiche) voor gebruikt.
Al een tijdje riep onze oudste zoon of ik dat een keer voor hem wilde uitproberen. Hij at het met z'n vader in een restaurant en dagen erna sprak hij er nog over. Op Valentijnsdag verraste ik hem me een vegetarische variant. Ik maakte het deeg nu niet zelf maar kocht een klant en klare flammkuchendeeg uit de koeling in de supermarkt. Heel makkelijk dus! Inmiddels heb ik de zelfgemaakte flammkuchendeeg toegevoegd aan mijn to-cook lijstje en zal ik heel snel zelf uitproberen. Hoewel Danish een echte een vleeseter is, heeft hij echt gesmuld en merkte hij helemaal niet dat hij vega spekjes aan het eten was. Ik gebruikte vega spekjes maar je kunt ook uiteraard echte gerookte spekjes gebruiken voor dit recept.
Ingredienten voor 1/2 personen;
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit op een bakplaat, er zit hier al een stuk bakpapier onder, dus erg makkelijk uitrollen.
Besmeer het deeg met de creme fraiche. Strooi hier wat zout en peper overheen. Verdeel nu de spekreepjes en de uienringen over de cremefraiche. En bak de flammkuchen in 12 minuten gaar.
Bestrooi vervolgens met de rucola.
Eet smakelijk.