Uit geloofsovertuiging eten wij 1 keer in de week vegetarisch, op dinsdag. Vaak kookt mijn moeder dan voor ons, omdat de dinsdag voor ons echt een ren en vliegdag is. De jongens trainen op dinsdagavond en dan is het fijn dat het eten al klaar staat. Super lief natuurlijk. Als ik zelf vegetarisch kook, probeer ik vaak iets bijzonders uit. Zo ook deze broodjes falafel met een heerlijke home made knoflook saus. Zelfs de jongens hebben gesmuld!
Ingrediënten voor ca 30 falafelballetjes:
Ingrediënten voor de knoflooksaus:
Doe de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine en pureer dit tot een pasta. Vaak blijft dit nog wat korrelig. Snijd alle overige ingrediënten(behalve het bakpoeder) fijn en doe deze bij de kikkererwtenpasta en roer/schep dit goed door elkaar. Daarna kneed je dit nog een keer goed door met je handen, op dit punt voeg je het bakpoeder toe.
Nu probeer je hier kleine balletjes van te maken. Lukt dit zonder dat het uit elkaar valt, dan is het goed. Lukt dit niet, dan voeg je hier met een eetlepel kleine beetjes bloem aan toe. Probeer na iedere toegevoegde eetlepel of je het deeg al kunt kneden tot een balletje. Als je het balletje kunt neer leggen en het blijft in deze vorm dan is het goed.
Verhit de olie in een frituurpan of wokpan en bak de balletjes mooi bruin. Laat ze uitlekken in een bord met wat keukenpapier.
De falafel balletjes zijn heerlijk in een pitabroodje gevuld met sla, tomaat en komkommer en deze heerlijke knoflooksaus!