Dit heerlijke recept van Sieta, is echt een aanrader als je een keer een vegetarische (zonder ei) cake wilt bakken. Helaas is Sieta gestopt met haar prachtige site, Siet.nl, maar met goedkeuring van haar plaats ik dit recept. Ze heeft het allemaal zo goed uitgelegd dat ik het recept precies zo heb overgenomen. Dank Sieta!
Een heerlijke vanillecake zonder ei
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 220 gram bloem
- 150 gram suiker
- 250 ml roeryoghurt
- 1,5 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 vanillestokje
- boter om je bakblik mee in te vetten
1. Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet de vorm in met boter of bekleed met bakpapier.
2. Doe de yoghurt in een kom en roer het even goed door met een garde. Doe de suiker erbij en roer het met elkaar.
3. Voeg nu de bakpoeder en baksoda toe. Doe dit wel beide van tevoren door een zeef.
4. Doe nu de binnenkant van het vanillestokje erbij. Schaaf de binnenkant dus en voeg dit toe. Je kan ook vanille-extract gebruiken maar niet teveel aangezien het nat is, kan het ervoor zorgen dat je cake minder goed rijst. Vervolgens de olie erbij doen en alles goed met elkaar mengen.
5. Zeef de bloem beetje bij beetje door het mengsel, meng het goed door met een spatel totdat je een mooi beslag hebt.
6. Doe je beslag over in je ingevette bakvorm en plaats het in het midden van je oven. Bak je cake in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker, deze moet er ‘droog’ uitkomen als je erin prikt.
7. Laat de cake goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.
8. Je kunt allerlei smaken toevoegen aan de cake, denk aan cacaopoeder, stukjes ananans etc.