Een lekkere basis tomatensaus voor pizza en pasta moet iedereen eigenlijk wel hebben. Dit is mijn variant. Je kunt de saus zelf verder opleuken met wat verse groenten zoals paprika, champignons, bleekselderij, prei of andere lekkere groenten die je bij de pasta wilt eten. Deze saus is heerlijk om over je pizza te bestrijken en vervolgens te beleggen met alles wat je lekker vindt (wel eerst de saus laten afkoelen)
Een heerlijke en simpele tomatensaus voor pasta en pizza
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 4 pizza's of pasta voor 6/8 personen;
- 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
- 1 gesnipperde ui
- 2 fijn gesneden teentjes knoflook
- halve theelepel basilicum
- halve theelepel oregano
- halve theelepel suiker
- zout en peper
- 5 eetlepels olijfolie
Bak de uitjes, knoflook en oregano en basilicum, tien minuten in de olijfolie, totdat de uitjes glazig van kleuren zijn en de knoflook lichtbruin van kleur zijn. Doen nu de gepelde tomaten erbij en roer alles goed door op een hoog vuurtje voor circa 2 minuten. Daarna doe je het vuur weer zacht, doe nu de suiker erbij en laat de saus op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper en klaar is je makkelijke en smakelijke saus!