Ik maakte al eerder de Dubai chocolate reep en die viel echt zo goed in de smaak. We zijn allemaal wel gek op pistache, dus ik besloot een lekker dessert te maken met de ingredienten van de bekende Dubai chocolate reep. Nou dit is echt zo snel gedaan en super lekker, deze ga ik zeker vaker maken. Op m’n social media kanalen, kun je een video terug vinden hoe ik de desserts maak.

Dubai chocolate dessert
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Breek de kunefe in stukken.
Laat de boter smelten in een koekenpan en doe hier de kunefe bij. Bak de kunefe in 5 minuten lekker krokant.
Doe de kuneft in een schaal en voeg hier de pistachepasta en evt tahinpasta aan toe. Meng dit met elkaar.
Klop de slagroom op met de poedersuiker, als de slagroom half stijf is, voeg je de mascarpone toe en daarna de yoghurt. Meng dit tot een stevig geheel en doe dit in een spuitzak of een boterhamzakje waar je de punt van afknipt.
Smelt de chocolade au bain marie en doe dit ook in een boterhamzakje, waar je het puntje van afknipt.
Nu begin je met opbouwen. Doe in alle glaasjes een laagje kunefe, daarna een laagje gesmolten chocolade, een laagje van het slagroom mengsel en herhaal de laagjes opnieuw. Garneer met wat fijn gestampte pistachenootjes.