e kent ze vast wel…die heerlijke chocolade brokken met stukjes biscuit, marshmallow, noten en nog allerlei andere lekkere ingrediënten.
Ook dit had ik nog nooit eerder gemaakt maar het moest er vroeg of laat van komen. In de vakantie maakte ik deze heerlijke chocolade bommetjes met Damian en Diyan. Er leuk om te maken met kinderen.
Het mooie van deze brokken is dat je ze kunt maken met de dingen je zelf lekker vindt. Wat dacht je van rozijnen, kokos, cranberry’s, koekjes, witte chocolade chunks etc. Lust je iets niet dan laat je dat gewoon achterwege. Zo heb je voor jezelf een heerlijke traktatie.
De lekkerste Rocky Road chocolade
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 30 blokjes;
- bakblik/schaal van 15x15 cm
- 400 gram melkchocolade (puur mag ook) in stukjes
- 100 gram ongezouten roomboter
- 20 amandelnootjes, gehalveerd
- 100 gram mini marshmallows of grote marshmallows in stukjes gesneden
- 100 gram mariabiscuitjes (breek deze in stukjes, niet te klein)
Doe de stukjes biscuit, marshmallows, nootjes in een grote kom.
Bekleed de schaal met wat bakpapier, zo krijg je de chocolade er straks makkelijk uit.
Doe in een steelpan een laagje water. In een vuurvaste kom doe je de melkchocolade en roomboter. Leg de kom op de steelpan en laat zo de chocolade en roomboter smelten tot een gladde massa. (deze methode heet au-bain- marie)
Schenk dit over het biscuitmengsel en schep dit goed om. Zorg dat alles bedekt is met een laagje chocolade.
Vervolgens schenk je dit over in de schaal. Verdeel alles mooi en probeer de bovenkant zo mooi als mogelijk glad strijken met een lepel.
Leg de schaal vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven daarna snij je de Rocky road in blokjes.
Super leuk om dit in een zakje te doen en weg te geven als cadeautje of mee te nemen op visite.