Print Options:

De lekkerste lemonbars

Als ik geweten had dat lemonbars zo lekker zouden smaken, had ik ze echt veel eerder gemaakt! Je blijft ervan eten...dat zoetzure in 1 reep. Je moet dit gewoon zelf proeven.

Description

Ingrediënten voor een vorm van 20 x 20 cm:

Voor de bodem:

  • 225 gram patentbloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 135 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 35 gram bloem
  • citroenrasp van 2 citroenen
  • 300 gram suiker
  • 4 eieren
  • 120 ml verse citroensap
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle ingrediënten voor de bodem met je vingertoppen door elkaar tot een kruimelig deegje
Vet de bakvorm in en bedek de bodem met een velletje bakpapier.
Doe het deeg voor de bodem in de bakvorm en druk dit goed aan. Prik hier nu met een vork gaatjes in en bak vervolgens de bodem in ca. 15-20 minuten in de oven.
 
Mix nu alles voor de topping tot een gladde saus/creme
Giet de vulling over de bodem zodra deze uit de oven komt.
Zet het geheel weer in de oven en bak dit in circa 22 minuten gaar.
 
Laat het vervolgens volledig afkoelen en snij er dan vierkante of rechthoekige lemon bars van. Bestrooi naar wens met poedersuiker. Eet smakelijk!