Ingrediënten:
Bereiding:
Meng de kleefrijstmeel, rijstmeel, geraspte kokos en zout met elkaar.
Voeg de kokosmelk in beetjes toe en meng dit met de handen goed door elkaar. Je moet echt een kneedbaar deegje hebben. Voeg net zo veel kokosmelk toe totdat je er balletjes van kunt maken. Je zult 175-200 ml kokosmelk hiervoor nodig hebben.
Maak hier nu ovale platte vormpjes van.
Doe zonnebloemolie in een wok, hierin frituur je de kemplang op eenmiddelhoog vuurtje. Een te hoge vuur zorgt ervoor dat de vormpjes zullen barsten. Voor de smaak maakt dit verder niet uit.
Bak alle kemplang en leg dit even weg.
In een grote pan doe je het water en suiker. Zodra het stroperig begint te worden, doe je in 1 keer alle kemplang erbij. Schep dit goed om, totdat alle kemplang bedekt is met een laagje suiker. Blijf omscheppen. Je zult merken dat de suiker begint op te drogen. Daarna doe je het vuur uit.
Je kemplang heeft een mooi hard suikerlaagje nu. Eet smakelijk.