Ingrediënten voor circa 6 personen:
Voor de kip:
Voor de saus:
Het allerlekkerste is als je de kip een avond van te voren marineert zodat de kruiden goed kunnen intrekken in de kip. En anders minimaal 2 uurtjes afgedekt in de koelkast laten intrekken.
Marineer de kipstukjes met de kruiden en yoghurt en leg dit in de koelkast.
Maak nu de saus als volgt klaar:
Smelt de boter in de pan, voeg het komijnzaad en fruit dit even. Voeg nu de ui, knoflook en gember toe en fruit dit samen circa 5 minuten. Doe nu de gesneden tomaten erbij en laat dit samen nog eens circa 3 minuten fruiten. Doe nu alles in de blender (of gebruik een staafmixer). Zet dit aan de kant.
Doe een eetlepel zonnebloemolie in dezelfde pan en fruit hierin de laurierblaadjes, kruidnagels en kardamom in.
Bak nu de gemarineerde stukjes kip in dezelfde olie drie kwart gaar. Doe nu de tomatenpuree erbij en pak dit samen met de kip even aan. Daarna doe je de tomaten/uienpasta erbij.
Roer alles goed door en voeg de kurkuma, chilipoeder, garam masala, fenegriek, suiker en kaneel toe en voeg tevens naar smaak zout toe. Laat de kip nu op een zacht vuurtje in circa 20 minuten gaar stoven. Na 20 minuten doe je de slagroom erbij en dit laat je nog circa 5 minuten mee koken op een zacht vuurtje.
Garneer de butter chicken met verse, fijn gesneden koriander.
Heerlijk met basmati rijst!