Deze koekjes zul je ongetwijfeld wel kennen. De bekende Deense koekjes in de blauwe koektrommels. Ik ben er gek op! Hier komt ook nog eens bij dat onze oudste zoon, Danish, heet. Hoe leuk…Tijd om ze een keer zelf te bakken. En ik moet zeggen, ze smaken precies zoals je gewend bent, misschien nog lekkerder ook.
Danish butter cookies (Deense boterkoekjes)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 50 koekjes:
- 240 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 260 gram patentbloem
- 10 gram melk
- halve theelepel vanille extract
- mespunt zout
Mix de suiker en boter romig (circa 6 minuten) en voeg hier dan het ei aan toe, mix dit goed door elkaar. Voeg hier nu de melk, vanille en het zout aan toe. Ook dit mix je er goed doorheen.
Voeg nu in 3 x de bloem toe en mix dit door het botermengsel. Mix niet te lang door, stop met mixen zodra al het bloem opgenomen is.
Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag of je gebruikt een koekjesspuit.
Spuit mooie vormpjes. Als je merkt dat het beslag te zacht is, leg dan de bakplaat met koekjes, 15 munten in de koelkast. Zo lopen ze niet uit in de oven.
Bak de koekjes in ca 14 minuten mooi goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden.