Danish butter cookies (Deense boterkoekjes)

Danish butter cookies (Deense boterkoekjes)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze koekjes zul je ongetwijfeld wel kennen. De bekende Deense koekjes in de blauwe koektrommels. Ik ben er gek op! Hier komt ook nog eens bij dat onze oudste zoon, Danish, heet. Hoe leuk…Tijd om ze een keer zelf te bakken. En ik moet zeggen, ze smaken precies zoals je gewend bent, misschien nog lekkerder ook.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Danish butter cookies (Deense boterkoekjes)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor ca 50 koekjes:

  • 240 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur 
  • 1 ei
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 260 gram patentbloem
  • 10 gram melk
  • halve theelepel vanille extract
  • mespunt zout

Mix de suiker en boter romig (circa 6 minuten) en voeg hier dan het ei aan toe, mix dit goed door elkaar. Voeg hier nu de melk, vanille en het zout aan toe. Ook dit mix je er goed doorheen. 

Voeg nu in 3 x de bloem toe en mix dit door het botermengsel. Mix niet te lang door, stop met mixen zodra al het bloem opgenomen is. 

Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag of je gebruikt een koekjesspuit.

Spuit mooie vormpjes. Als je merkt dat het beslag te zacht is, leg dan de bakplaat met koekjes, 15 munten in de koelkast. Zo lopen ze niet uit in de oven. 

Bak de koekjes in ca 14 minuten mooi goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.