Custard Rolls (Gele room rolls)

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Custard Rolls (Gele room rolls)
pinit

Ik vind alles waar gele room in zit ontzettend lekker. Hetzelfde geld trouwens ook voor kokos. Heerlijk. Maar goed, deze custard rolls maakte ik met het deeg van mijn Cinnamon Rolls. Deze lukken altijd en is een heerlijk en simpel deegje. Van het deeg maakte ik 2 soorten custard broodjes. Deze rolls maar je kunt ook gewoon ronde broodjes maken gevuld met custard. Dit recept zal ik later delen. Je maakt ze dus ook met dezelfde ingredienten. Deze broodjes zijn zo lekker fluffy. Je kunt ze trouwens prima invriezen!

Met dit recept maak je 9 grote of 16 kleine rolls.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Custard Rolls (Gele room rolls)

Ingredienten

Voor het deeg:

Voor de gele room:

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Het deeg:

    Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit goed met de hand door of met de keukenmachine met deeghaken. Het moet een soepel en elastisch deeg worden. Laat het deeg vervolgens rusten op een warme plek totdat dit in volume verdubbeld is. Dek de kom wel af om uitdroging te voorkomen. Dit duurt ongeveer een uur.

    Maak ondertussen de gele room:

    Giet de melk in een pan, houdt 2 eetlepels achter de hand. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook. Of je doet hier nu het vanille extract bij.

    Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van (zonder klontjes) 

    Verwijder als de melk kookt het vanillestokje, als je dit gebruikt. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed en snel door, zodat je geen klontjes krijgt. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.

    Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren en neem ook de bodem mee. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

    Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal en dek deze af met plasticfolie tot gebruik. Mocht je merken dat je banketbakkersroom toch klontjes heef, haal het dan even door een zeef. 

    Haal het deeg uit de kom en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het uit in een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. 

    Smeer de gele room over de deegplak. 

    Rol vervolgens het deeg op en begin met de langste kant, zeg maar. Snij de rol in het gewenste aantal. En leg ze vervolgens in een grote, met boter in gevette, ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Dek de schaal af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Bak de rollen in ongeveer 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 graden.

    Je kunt ze evtueel bestrooien met wat poedersuiker. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.