Cupcakes die niet kunnen mislukken

Cupcakes die niet kunnen mislukken
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Mijn basisrecept voor cupcakes is eigenlijk heel simpel. Het zijn eigenlijk mini cakejes, want ik gebruik hetzelfde recept als voor een basiscake. Kan dus niet mislukken. Ik heb zelf al heel wat recepten gebruikt voor mijn cupcakes, maar dit recept is toch wel het lekkerst. Heerlijk met een toefje botercrème of een laagje marsepein of zoals nu met een toefje slagroom.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Cupcakes die niet kunnen mislukken

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 60 mini cupcakes of 24 grote cupcakes:

  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gam zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanille suiker

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen.  Doe nu de zelfrijzend bakmeel erbij en blijf opnieuw goed mixen. Zodra de meel goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)

Vul je vormpjes voor 3/4 en stop ze in de oven voor ongeveer 20/22 minuten. Controleer met een cocktailprikker of de cupcakes gaar zijn. De cakejes blijven licht van kleur. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tip: mochten de cupcakes,als ze uit de oven komen, te hoog zijn, leg er dan meteen een zware (snij) plank op zodra ze uit de oven komen. Zo krijg je een platte bovenkant, hierdoor kun je de cupcakes beter versieren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.