Diyan wilde heel graag een keer Frans eten. Hij bedoelde eigenlijk dat hij heel graag stokbrood wilde eten…hahaha. Maar goed, de Franse keuken is wel meer dan alleen baguette. Dus na wat speurwerk kwam ik op deze croque monsieur. Een soort Franse tosti…Wat hebben ze gesmuld.
Croque monsieur
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 2 personen;
Ingrediënten
- 4 sneetjes casinobrood
- 2 plakken ham of kipfilet
- 100 gram geraspte kaas
- 30 gram roomboter
- 30 gram bloem
- 325 ml melk
- Zout en peper
- theelepel mosterd (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voor het maken van de bechamelsaus, smelt je de boter in een pannetje, maar laat het niet verkleuren.
Voeg als de boter gesmolten is, de bloem toe en roer met een garde goed door. Blijf een paar minuten roeren om de bloem te garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt. Breng dit op smaak met zout en peper (en evt de mosterd)
Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op. Smeer de sneetjes brood in met boter. Leg op 1 boterham een plak ham, geraspte kaas en verdeel er wat saus over.
Leg de tweede boterham erop en beleg dit ook met saus en als laatste met wat geraspte kaas. Bak dit in de oven tot de bovenkant mooi bruin is, dit duurt ca 10 minuten.
Eet smakelijk!