Op dinsdag eten we uit geloofsovertuiging vegetarisch en ook tijdens Navratri. Tijdens deze 9 dagen wordt er ook vegetarisch gegeten. In het voorjaar en in het najaar vieren de Hindoestanen over de hele wereld Navratri. Ik vind het dat leuk om ook tijdens deze periode lekker te kunnen bakken voor de jongens. In de meeste, lekkere recepten wordt ei gebruikt dus het is altijd wel een uitdaging om iets lekkers te bakken, maar ik merk dat ik er steeds handiger in wordt. En dat vinden de kinderen erg fijn.
Chocolade cupcakes zonder ei
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 120 ml handwarme melk
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel koffipoeder met 1 theelepl heet water gemengd
- 1 theelepel vanillie essence
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel azijn
- 200 gram patentbloem
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 25 gram cacaopoeder
- 0,5 theelepel bakingsoda
- mespunt zout
- optioneel stukjes chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de melk, olie, vanille essence en koffie met een garde door elkaar. Voeg de poedersuiker toe en meng dit ook hierdoorheen. Doe hier de azijn bij.
Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en bakingsoda met elkaar en haal dit door een zeef.
Voeg nu lepel voor lepel de droge ingredienten toe aan het natte mengsel en blijf roeren met de garde.
Vul de vormpje drie kwart en strooi hier eventueel wat stukjes chocolade overheen.
Bak de cakejes in 20 minuten gaar.