Chiffon cake

Chiffon cake
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Je kent ze wel die groene, luchtige Indische cakes die je in iedere Toko wel kunt kopen. De chiffon cake, ook wel vaak de sponscake genoemd, wordt gebakken in speciale hoge chiffon bakvormen die je bij de grotere Toko’s kunt kopen. Je laat de cake op z’n kop afkoelen, zo krijg je de cake mooi hoog, luchtig en zijdezacht. Ik  ben er in ieder geval gek op! Je kunt ze in allerlei kleuren en smaken maken. Het enige wat ik doe is een andere smaak extract/kleur aan de cake toevoegen. Deze kokos pandan cake was ook weer een feestje!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Chiffon cake

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een cake van 22 cm:

  • 7 eieren gesplitst
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 g bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel cream of tartar (te koop bij de toko)
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels kokos-pandan extract
  • 1 halve theelepel rode kleurstof (optioneel)
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker

Verwarm de oven voor op 170°C en zorg dat je kommen, mixers en cakevorm vetvrij zijn.

Klop de eiwitten op met 75 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de cream of tartar, tot stijve pieken vormen.

Mix in een andere kom het eigeel met 200 gram kristalsuiker, de zonnebloemolie en het bakpoeder tot het mengsel luchtig en licht van kleur is. Voeg nu de pandanextract, evt rode kleurstof en kokosmelk toe en mix dit totdat het goed gemengd is. Doe nu de bloem en het zout bij het eigeel mengsel. Mix dit alles goed door elkaar en stop direct totdat alles goed gemengd is.

Doe een paar scheppen van het eiwitmengsel bij het eigeel mengsel en schep rustig om tot een homogeen mengsel ontstaat. Dit kun je het beste met een siliconen spatel doen, je vouwt het eiwit als het waren door het beslag. Voeg de rest van de eiwitten toe en herhaal tot je geen losse stukjes eiwit meer ziet. Doe dit rustig zodat je geen lucht uit de eiwitten slaat.

Doe het beslag in de (ongevette !) cakevorm en bak de cake gedurende 65 minuten of tot een sateprikker droog blijft als je hem in de cake prikt.

Zet de cakevorm op z’n kop en laat de cake volledig afkoelen. Is de cake helemaal afgekoeld, haal de cake dan uit de vorm. Snij hiervoor de randen los van de vorm.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.