Dit is een lekker recept voor bij je rijst of bami. Je kunt het extra pittig klaar maken, dan heb je een heerlijke vegetarische sambal. Het is echt het proberen waard!
Champignons met aardappelblokjes
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 250 gram champignons in stukjes gesneden
- 2 aardappelen in blokjes gesneden en gefrituurd
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- (evt een fijn gesneden Surinaams pepertje)
- Halve theelepel laospoeder
- 1 eetlepel zoute ketjap
- mespuntje suiker
- 1 takjes fijn gesneden selderij
- zout en peper naar smaak
Doe een beetje zonnebloemolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook (en peper)glazig . Doe hier de stukjes champignons bij en bak deze mooi bruin. Vervolgens schenk je er de ketjap over heen en de laospoeder, suiker en selderij. Schep dit alles nog even goed om. Als laatste doe je de gefrituurde aardappelblokjes erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en klaar is Kees!