Print Options:

Bloemkoolnasi met een Indisch tintje

Wil je wat meer groenten eten of volg je een (koolhydraatarm) dieet? Probeer eens deze overheerlijke bloemkoolnasi uit. Je proeft niet eens dat je bloemkool eet. Onze jongste dacht gewoon dat dit rijst was! Je kunt er lekker een stukje vlees bij eten of een gebakken eitje. Gebruik de groenten door de nasi die je lekker vindt of nog over hebt. Denk aan taugé, wortel, courgette etc. Je kunt hier ook bijvoorbeeld stukjes kipfilet in meebakken. Verdubbel de ingrediënten zodat je hier de volgende dag ook van kunt smullen.

Description

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 400 geraspte bloemkool (bloemkoolrijst uit de vriezer kan ook)
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • halve ui, fijn gesnipperd
  • 1/4 paprika in blokjes gesneden
  • 50 gram diepvrieserwten
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1/2 theelepel trassi (optioneel, dit geeft een lekker Oosterse tintje aan het gerecht)
  • 1 theelepel sambal oelek (optioneel)
  • 3 eetlepels Kikkoman sojasaus
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • zout en peper naar smaak

Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit de knoflook, ui en gember. Doe hier nu de trassi bij en bak dit even mee zodat de geuren vrij komen. Voeg nu de paprika en doperwten toe en schep dit goed om. Voeg nu alle kruiden toe en schep alles goed om. Als laatste voeg je de bloemkool toe, bak dit 2 minuten mee en voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe dan het vuur uit. Zo hou je een iets knapperige bite. Bak je bloemkool langer door dan wordt het zacht en dat vind ik zelf minder lekker.

Bak er een eitje bij, eet smakelijk. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.