Iedereen heeft wel een basis recept van een heerlijke, smeuïge roombotercake. Dit is mijn recept. Je kunt hier eigenlijk van alles door heen doen, stukje chocola, rozijnen, vruchtjes, noem maar op. Ik maakte nu een roombotercake in een tulband vorm. Een hele simpele cake die er meteen feestelijk uitziet door de mooie vorm.
Basis (tulband) cake
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 250 gram suiker
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- (tulband) vorm van 26 cm
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de roomboter met suiker en vanillesuiker romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei volledig is opgenomen. Blijf goed mixen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit vervolgens toe. Ook dit mix je goed door totdat alles goed gemengd is. Mix na het toevoegen van het meel niet te lang door.
Schenk het beslag in een beboterde bakvorm en stop dit in de oven voor ongeveer 60 minuten.
Prik met cocktailprikker in de cake om te kijken of de cake gaar is na 60 minuten anders verleng je de baktijd steeds met 5 minuten.
Haal de cake uit de vorm en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.