De jongens eten steeds vaker vis in huis. Misschien ook omdat ik het ze vaker aanbiedt. Zo at onze oudste voor het eerst (dat hij zich kan herinneren) garnalen en wist niet dat dit zo lekker was. Wel leuk dat de jongens steeds vaker wat nieuws willen uitproberen. Zo ook deze zalm met asperges en hollandaisesaus. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de hollandaisesaus:
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Leg de asperges in een ruime pan met water.
Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Kook de asperges 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat ze nog even verder nagaren in het kookwater.
Strooi wat zout en peper over de zalm en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie of in een droge hete grillpan. Bak de zalm eerst op de velkant en keer hem dan om.
Voor de hollandaisesaus:
Klop de eigelen een snufje zout en peper, 1 minuut in de keukenmachine (kloppen met de hand kan ook, maar dit duurt langer).
Verhit in een kleine pan het citroensap met de azijn. Giet het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je doorklopt. Zet de blender of klopper daarna even uit.
Laat ondertussen de boter in het steelpannetje smelten en voeg dit ook langzaam en al mixend toe aan het eimengsel. Ga door totdat alle boter opgenomen is en je een mooie egale saus hebt.
Serveer de saus direct over de zalm en asperges en garneer met de fijn gesneden bieslook.