Met de restjes uit de koelkast maak je soms wel de lekkerste gerechten. Zo ook deze bijzondere andijviestamppot met de gebakken champignons. De jongens krijgen zo wat extra groentes binnen, zonder dat ze het zelf merken. Het was weer heerlijk!
Andijviestamppot met champignons en kip
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 6 personen;
- 1,5 kilo geschilde (kruimige) aardappelen
- 250 gram champignons in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 500 gram fijn gesneden andijvie
- 400 gram gerookte kipreepjes (bak deze even aan in een eetlepel roomboter)
- 250 ml warme melk
- 25 gram roomboter
- zout en peper
In een grote pan kook je de aardappelen met een laagje water bijna gaar (de aardappelen moeten net iets onder water staan). Ondertussen bak je de champignons aan in een pannetje met wat boter en de knoflook. Als deze gaar zijn en bruin zijn, doe je het vuur uit.
De laatste 2 kookminuten van de aardappelen, doe je de gesneden andijvie erbij. Als de aardappelen gaar zijn, giet je de aardappelen en andijvie af. Warm de melk op in een pannetje samen met de boter en doe dit bij de warme aardappelen/andijvie. Doe er net zoveel bij totdat je een smeuïg geheel hebt. Nu mogen de kipreepjes erbij en de gebakken champignons. Roer de stamppot goed door en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met een gehaktballetje, schnitzel of vega schnitzel.