Ingrediƫnten voor 3/4 personen:
Voor de marinade van de kip (doe dit het liefst een dag van te voren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken);
Voor de saus:
Marineer het vlees met de kruiden en leg minimaal een uur in de koelkast om in te trekken (hoe langer hoe beter)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster het vlees (in hele stukken)gaar in circa 35/40 minuten. Smeer de marinade over de kip tijdens het roosteren en keer halverwege de tijd de kip om. Laat de kip wat afkoelen voordat je deze in mooie stukjes kunt snijden (met een scherp mes).
Voor de saus doe je in een pan 2 eetlepels zonnebloem olie. Fruit hierin de ui en knoflook, gember en laos op zacht vuur glazig tot de ui en knoflook zacht zijn. Doe hier nu allereerst de tomatenpuree bij en bak dit circa 1 minuut op hoger vuurtje goed mee. Doe nu het vuur weer zacht en doe alle overige ingrediƫnten voor de saus erbij (behalve het maizenapapje). Laat de saus circa 5 minuten op een zacht vuurtje inkoken. Je ziet de saus dan dikker worden. Na 5 minuten doe je het maizena papje erbij en ook dit laat je samen nog circa 5 minuten meekoken op een zacht vuurtje. Daarna is de heerlijke saus klaar. (de stukken gember en laos haal ik uit de saus)
Leg in een bord eerst een laagje atjar, vervolgens het vlees erop en als laatste schenk je de saus over het vlees. Heerlijk met witte rijst!