Ajam pangang

Ajam pangang
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wie kent er nou geen babi pangang van de Chinees? Ik ben er dol op! Hoe mooi is het dat je dit gerecht nu zelf kunt maken. Heb je echt geen zakjes en pakjes voor nodig. Je weet nu precies wat er in zit en lekker dat het is! Ik gebruikte geen varkensvlees maar kip. Vandaar ajam (=kip) pangang ( = geroosterd). Geroosterde kip in een heerlijke zoete saus. Mag niet ontbreken bij je rijsttafel vanaf nu.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Ajam pangang

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 3/4 personen:

Voor de marinade van de kip (doe dit het liefst een dag van te voren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken);

  • 500 gram kipfilet
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • snufje zout en peper

Voor de saus:

  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • 1 knoflookteentje uit de pers
  • klein blikje tomatenpuree
  • 3 cm verse laos (in 2 stukken)
  • 3 cm verse gember (in 2 stukken)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel maizena gemengd met 2 eetlepels water (apart houden)

Marineer het vlees met de kruiden en leg minimaal een uur in de koelkast om in te trekken (hoe langer hoe beter)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster het vlees (in hele stukken)gaar in circa 35/40 minuten. Smeer de marinade over de kip tijdens het roosteren en keer halverwege de tijd de kip om. Laat de kip wat afkoelen voordat je deze in mooie stukjes kunt snijden (met een scherp mes).

Voor de saus doe je in een pan 2 eetlepels zonnebloem olie. Fruit hierin de ui en knoflook, gember en laos op zacht vuur glazig tot de ui en knoflook zacht zijn. Doe hier nu allereerst de tomatenpuree bij en bak dit circa 1 minuut op hoger vuurtje goed mee. Doe nu het vuur weer zacht en doe alle overige ingrediënten voor de saus erbij (behalve het maizenapapje). Laat de saus circa 5 minuten op een zacht vuurtje inkoken. Je ziet de saus dan dikker worden. Na 5 minuten doe je het maizena papje erbij en ook dit laat je samen nog circa 5 minuten meekoken op een zacht vuurtje. Daarna is de heerlijke saus klaar. (de stukken gember en laos haal ik uit de saus)

Leg in een bord eerst een laagje atjar, vervolgens het vlees erop en als laatste schenk je de saus over het vlees. Heerlijk met witte rijst!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.