Aardappeltjes met schil uit de oven, wie houdt hier nou niet van? Lekker op een zomerse dag, of als bijgerecht tijdens een diner. Heerlijk!
Aardappeltjes met schil uit de oven
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 kilo vastkokende aardappelen met rode schil
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- halve theelepel oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Spoel de aardappelen af en borstel ze schoon. Kook de aardappelen 10 minuten voor. Laat ze afkoelen en snij ze dan in partjes. Doe de partjes aardappel in een ovenschaal en doe hier alle kruiden en de olijfolie bij. Mix alles voorzichtig door elkaar en breng dit op smaak met wat zout en peper.
Ik zorg er altijd voor dat de partjes uiteindelijk met de schil naar beneden de oven in gaan.
Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak hierin de aardappeltjes in circa 50 minuten mooi bruin.