Comfortfood….als je het aan mij vraagt. Met een groot dampend bord van deze schotel op je schoot en dan je favoriete Netflix op. Heerlijk! Deze romige aardappelpuree kun je eigenlijk gebruiken voor allerlei soorten schotels. Maak een grote schaal hiervan en geniet er 2 dagen van. Extra lekker met de overheerlijke kaassaus er bovenop.
Aardappelpuree schotel met shoarma
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 kilo (iets) kruimige aardappelen
- 500 gram shoarmavlees
- 400 gram roerbakgroenten
- 150 ml melk
- 20 gram boter
Voor de kaassaus:
- 25 gram roomboter
- 25 gram bloem
- 250 ml melk
- 50 gram geraspte kaas
- zout, peper, nootmuskaat naar smaak
Kook de aardappelen met wat zout gaar. Giet ze vervolgens af en doe ze weer terug in de pan. Zet dit terug op het vuur en laat de aardappelen in circa 1 minuut droog koken. Zo verwijder je nog wat extra vocht uit de aardappelen.
Verwarm de melk met de boter en giet dit bij de aardappelen. Stamp de aardappelen nu fijn tot een puree.
Bak het shoarma vlees in een eetlepel olie half gaar en voeg dan de roerbakgroenten toe. Schep dit goed om totdat alles gaar is en doe het vuur uit.
Maak nu de kaassaus.
Laat de boter smelten in een pannetje en doe hier in 1 x de bloem erbij, blijf dit goed doorroeren met een pollepel en laat de bloem garen op een zacht vuurtje. Dit mengsel heet een roux.
Daarna doe je beetje bij beetje de koude melk bij de roux en blijf goed roeren met je garde. Laat het geheel nog even goed doorkoken terwijl je blijft roeren tot een mooie gladde saus.
Roer op het laatst de geraspte kaas hierdoor heen en laat smelten.
Breng de kaassaus verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat bij. De saus is klaar als het een beetje op je lepel blijft zitten.
Verdeel het vlees over de bodem van je ovenschaal, hierop verdeel je de puree en als laatste mag hier de kaassaus overheen.
Verwarm de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Eet smakelijk.