Print Options:

Aardappel groente schotel

Ovenschotels zijn ideaal om vooraf klaar te maken zodat je deze een half uur voor het eten alleen nog in de oven hoeft te schuiven. Zo ook deze ovenschotel. Het was zo veel dat wij hier wel 2 dagen van gegeten hebben. Lekker met kippenboutjes uit de oven.

Description

Ingrediënten:

  • ca 1 kilo aardappelschijfjes
  • 200 gram hamblokjes/gerookte kipreepjes/ vegetarische reepjes
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 grote tomaten, zaadjes eruit en in stukjes gesneden
  • 150 gram verse spinazie
  • geraspte kaas

Saus:

  • 400 ml slagroom
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • verse peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • halve theelepel basilicum
  • halve theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak

Bak de hamblokjes in een eetlepel olijfolie wat aan en haal deze vervolgens uit de pan.

Vet een grote ovenschaal in. Doe hierin de aardappelschijfjes, paprika, uien, tomaten, spinazie en fijn gesneden peterselie en hussel dit goed door elkaar.

Mix alle ingrediënten voor de saus met elkaar en giet dit over het aardappel mengsel.

Schuif de schaal voor circa 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. De laatste 5 minuten strooi je er geraspte kaas over en laat dit mee bakken.