Mijn moeder had nog een nieuwe wafelijzer op de zolder liggen. Ze was aan het opruimen en vond deze toevallig. Waarschijnlijk heeft mijn zusje deze in een dolle bui gekocht en hier nooit iets mee gedaan. Alleen maar leuk want zo kon ik nu eindelijk deze heerlijke wafels uitproberen! Wat hebben wij allemaal gesmuld en het is zo makkelijk. Eerlijk waar!
Zelf wafels maken
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 10 wafels;
- 350 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 400 gram melk
- 2 eieren
- 2 zakjes vanille suiker
- 5 eetlepels olie
- snufje zout
Mix de droge ingrediënten met elkaar. Doe hierbij de eieren, olie en melk en mix dit met een garde of een handmixer tot een egaal beslag.
Doe het wafelijzer aan en vet deze in met wat boter, dit doe ik zelf met een kwastje.
Daarna doe je hier circa 3 eetlepels van het beslag in. Als dit te veel of te weinig is dan merk je dit al gauw. Zo kun je dit bij de volgende wafel aanpassen.
Wij aten de wafels met een laagje poedersuiker, heerlijk! Je kunt ook extra suiker door het beslag doen om de wafels wat zoeter te maken. Onze oudste zoon at de wafels met een laagje geraspte kaas, ook ontzettend lekker zei hij!