Zelf gözleme maken

Zelf gözleme maken
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Als wel eens in Turkije bent geweest, heb je dit ongetwijfeld wel eens gegeten. Het is heerlijk, doet me denken aan de roti gevuld met aardappelvullig. Gözleme kun met alles vullen wat je lekker vindt. Maak gelijk een voorrood voor in de vriezer. Zo heb je altijd wat lekkers achter de hand.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Zelf gözleme maken

Bereidingswijze

Ingrediënten voor ca 10 stuks:

  • 500 gram patentbloem
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 7 gram gist
  • 50 gram zachte boter
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden.

Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed ze met een keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg. De melk zou voldoende moeten zijn, maar bij deeg weet je het nooit precies. Het ligt ook een beetje aan de omgevingstemperatuurd. Blijft je deeg wat droog voeg dan nog een heel kleine scheutje water toe. Is je deeg wat de plakkerig dan kan een beetje extra bloem ook helpen. Laat het deeg nu rijzen op een warme plek.

Ondertussen maak je de vulling.

Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet  een scheutje olie in de pan. Fruit het uitje en de knoflook en voeg het gehakt toe.

Bak het gehakt rul en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, de tomaten en zwarte peper toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.

Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm hier bolletjes van.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg dun uit.

Zet grill/koekenpan op hoog vuur en leg hier het deeg op. Leg op één helft de vulling en houd daarbij de randen vrij. Klap de gözleme dicht.

Bak de gözleme circa 3 minuten en draai hem dan voorzichtig om. Bak ook aan de andere kant in enkele minuten gaar.

Herhaal dit met de de rest van de bolletjes deeg. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.