We kunnen echt genieten van een lekker stukje zalm. Ook de jongens beginnen steeds meer vis te eten. Deze zalm vonden ze echt hemels. De saus maakte het helemaal af. Ook dit recept is a piece of cake. Op zoek naar een lekker visrecept voor een sjiek diner? Zoek dan niet verder. Een dikke aanrader, kan ik jullie vertellen.
Zalm met mosterd dille saus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stukken zalm ( circa 200 gram per stuk)
- 3 eetlepels olijf olie
- verse zout en peper
- 3 teentjes knoflook uit de pers
- 0,5 theelepel maizena
- 150 ml slagroom
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 0,5 theelepel honing
- 200 ml kippenbouillon (water aanmaken met een bouillonblokje)
- 1 eetlepel verse dille, fijn gesneden.
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Strooi hier zout en peper over.
Schenk de olijfolie in een anti aanbak pan en bak de zalm, iedere zijde circa 3/4 minuten.
Haal uit de pan en dek af met een stuk aluminiumfolie.
In een maatbeker meng je 1 eetlepel slagroom met de maizena. Voeg daarna de rest van de slagroom toe. Doe hier ook de honing en mosterd bij. Mix dit goed door elkaar.
Schenk in dezelfde pan, 2 eetlepels olijfolie bij en fruit hierin de knoflook aan, tot een lichtbruine kleur. Schenk hier nu de kippenbouillon bij en laat dit op een zacht vuurtje koken. Laat nu 2/3 van de vocht verdampen op een zacht vuurtje. Dit duurt circa 2/3 minuten.
Nu mag het slagroommengsel erbij, roer dit goed door op een zacht vuurtje en laat 30 seconden door koken.
Voeg nu de dille toe en ook de zalm doe je weer terug in de pan. Bedek de zalm met de saus.
, kippenbouillon, honing, mosterd, knoflook en maizena met elkaar.