Ingrediënten voor 8 personen:
- 800 ml (volle) melk
- 200 ml slagroom
- 1 kaneelstokjes
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel vanille extract of een vanillestokje
- 75 gram maizena
- 1 ei
Frambozensaus:
- 150 gram frambozen (vers of diepvries)
- 30 gram geleisuiker
Schenk de melk in een pan met het kaneelstokje en breng dit op een middelhoog vuurtje aan de kook.
Meng de maizena met de (vanille) suiker en roer hier het ei doorheen. Schenk hier de slagroom aan toe en roer dit goed door.
Zodra de melk kookt, haal je dit van het vuur, verwijder het kaneelstokje en voeg hier al roerend het eimengsel aan toe.
Zet het pannetje weer terug op het vuur en blijf roeren in de pan totdat het mengsel glad en stevig begint te worden. Het begint nu te borrelen, laat dit nog 1 minuut zo door verwarmen en haal het dan van het vuur.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water en verwijder het kaneelstokjes verdeel de pudding over de vormpjes. Laat dit verder in de koelkast opstijven.
Frambozensaus;
Verwarm de frambozen met de geleisuiker en haal dit door een zeef als je geen pitjes wilt. Laat dit wat afkoelen.
Haal de pudding voor het serveren uit de vormpjes en schenk hier de frambozensaus overheen.