Print Options:

Thaise rode curry met kipfilet

Ben je ook zo gek op de Thaise keuken? Wij wel! We proberen onze kinderen ook wat van alle keukens mee te geven. De ene keer is het een groter succes dan een andere keer. Maar dit recept was wel echt een succes! Zo makkelijk en zo lekker!

Description

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 400 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram kousenband in stukjes gesneden (3 a 4 cm lang)
  • 75 gram bamboescheuten
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook uit de rasp
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 limoenblaadjes

Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de knoflook, gember en rode peper. Die hier nu de rode curry pasta bij en bak dit even mee.

Voeg nu de kip toe en bak de kip voor 75% gaar. Voeg dan de kousenband, paprika en bamboescheuten toe en bak dit even mee.

Schenk nu de kokosmelk, vissaus, suiker en limoenblaadjes toe. Laat dit op een zacht vuurtje circa 5 minuten doorkoken.

Serveer dit heerlijke gerecht met witte rijst.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.