Print Options:

Surinaamse nasi

Ook de Surinaamse nasi kun je wel op honderden manieren klaar maken, met wel 100 verschillende kruiden. Ik bedacht me dat er nog geen recept van de Surinaamse nasi op mijn blog stond dus het werd hoog tijd. Meestal maak ik dit op woensdag en dan een extra grote pan, zodat wij hier ook donderdag van kunnen eten. De mannen thuis zijn er gek op en vragen ook altijd of wij dit de volgende dag ook als avondeten kunnen eten. Geweldig om dan die glimlachjes op hun gezichtjes te zien.

Description

Ingrediënten voor 6/8 personen:

  • 750 gram gekookte en afgekoelde Basmati rijst
  • 2 fijn gesneden uien
  • 6 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 4 Maggi blokjes
  • 1 theelepel trassi pasta (garnalenpasta)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 250 gram kipfilet (uitgekookt en fijn geplozen)
  • halve theelepel pimentpoeder
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 5 eetlepels zoute ketjap
  • 10 takjes selderij fijn gesneden
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • zout naar smaak

Doe in een grote (wok)pan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig.  Voeg nu de trassi pasta en geraspte gember toe en bak dit goed mee. Vervolgens mag  de kipfilet erbij. Ook dit bak je goed mee, totdat het lekker begint te geuren en de kip lichtbruin van kleur is.

Doe hier de rijst bij en verkruimel hier boven de Maggi blokjes. Schep alles goed om op een middel hoog vuurtje. Als alles goed gemengd is, strooi je hierover de pimentpoeder en zwarte peper en daarna de zoete en zoute ketjap. Blijf nog steeds goed omscheppen.

Na ongeveer 7/8 minuten de nasi goed door geschept te hebben, doe je als laatste de fijn gesneden selderij erbij. Dit bak je nog circa 1 minuut mee. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.