Deze heerlijke koekjes zie je vaak in bakjes bij de toko liggen of in vrijwel iedere supermarkt in Suriname. Ik besloot ze eens zelf te maken. Want zo een bakje uit de toko is natuurlijk voor ons niet genoeg. Ze zijn werkelijk heerlijk geworden!
Surinaamse kokosbiesjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 25-30 koekjes:
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 125 gram kristalsuiker
- 150 gram geraspte droge kokos
- 1 theelepel vanille essence
- 90 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- gekleurde suikermuisjes
Kluts het ei samen met de suiker, zout en vanille essence. Zodra dit goed gemengd is, doe je de boter erbij. Mix dit door tot een glad mengsel. Nu mag de geraspte kokos erbij en opnieuw meng je dit goed door.
Nu doe je lepel voor lepel de meel erbij. Je zal zien dat het mixen nu wat stroever gaat. Ga nu verder met het kneden van het deeg met de handen. Ga door totdat je een samenhangend geheel hebt, waar je makkelijk balletje mee kunt maken.
Maak circa 25-30 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Maak de balletjes vervolgens plat met een vork. Je krijg hierdoor van die karakteristieke strepen op je platte koekjes. Bestrooi de koekjes met wat gekleurde suikermuisjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden, in circa 15 minuten goudbruin.
Genieten maar!
Dag mevrouw,
Moet de sap/ melk van de geraspte Cocos uitgeknepen worden of kan dat na het rapen precies zo in het deeg ?
BVD,
Mirjam
Hi, ik gebruik gedroogde kokos, dus als je verse gebruikt, zou ik het inderdaad even uitknijpen.