Zoals jullie inmiddels weten ben ik dol op bami! Deze variant is ook hier favoriet. In een handomdraai klaar. Lekker met komkommer en rode uitjes op azijn en een salade erbij.
Meestal bak ik hier ook nog eireepjes bij.
Ingrediënten voor 5 personen:
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie glazig, doe hier ook de verse laos, verse kentjoer, zwarte peper en de 2 salaamblaadjes bij. Bak dit even goed door totdat de smaken vrijkomen. Nu mag de kip erbij. Schep het vlees goed om, totdat de roze kleur van de kip verdwijnt. Nu mogen 5 eetlepels ketjap, suiker, kippenbouillonblokjes en de kentjoer poeder erbij. Blijf circa 5 minuten roerbakken. Nu doe je de voorgekookte mie bij het kipmengsel en 2 eetlepels ketjap. Blijf ook nu weer circa 7 minuten alles goed omscheppen. Doe nu zout naar smaak erbij en als laatste de fijngesneden stukjes selderij.