Sticky rice met mango

Sticky rice met mango
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ik at dit dessert tijdens een avondje Thais eten en ik was verkocht! Het schijnt een immens populair dessert in Thailand te zijn. Welke op verschillende manieren klaar gemaakt wordt. Ik hoop dit dessert dan ook ooit zelf te kunnen proeven in Thailand maar voor nu neem ik hier meer dan genoegen mee!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Sticky rice met mango

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram kleefrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 gram suiker
  • halve theelepel zout
  • 1 rijpe mango in reepjes gesneden
  • 2 eetlepel sesamzaadje geroosterd

Allereerst maak je traditionele Thaise sticky rice (kleefrijst) maken. Dit is niet makkelijk. Je moet de rijst namelijk minimaal 6 uur tot een nachtje laten weken in water. Doe je dit niet, dan zal je rijst nooit lekker worden!

Spoel de rijst vervolgens goed af. Doe dit in een pan en giet hier 150 ml water aan toe. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de rijst (met deksel op de pan) koken of totdat al het vocht verdampt is. Haal dit van het vuur en laat dit even afkoelen met de deksel eraf.

Meng de kokosmelk met een snuf zout en suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker en zout zijn opgelost. Breng dit even aan de kook, zodra het kook haal je het van het vuur en giet je het over de rijst. Laat dit afkoelen.

Serveer de sticky rice met reepjes mango en geroosterde sesamzaadjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.