Het gebeurt wel eens dat ik een taart maak en dan gebruik maak van een kant en klare biscuitmix waar ik alleen nog water en eieren aan moet toevoegen. Maar eerlijk een zelf gemaakte biscuit is ook ontzettend makkelijk en nog lekker ook! Deze slagroomtaart maakte ik voor mijn zwager en maakte alles zelf, ook het luchtige biscuit. Super lekker en zo makkelijk te maken! Deze taart kan binnen anderhalve uur al op tafel staan. Ligt er ook een beetje aan hoe lang het duurt voordat je biscuit is afgekoeld. Maar het is zeker het proberen waard.
Ingrediënten voor een taart van 20 cm:
Bak allereerst het amandelschaafsel in een koekenpan (zonder boter of olie)met anti aanbaklaag mooi bruin en laat dit afkoelen
Leg alvast een taartkartonnetje klaar, hierop bouw je de slagroomtaart. Snij de afgekoelde biscuit in 3 lagen. Mix de slagroom met suiker stijf. Smeer de aardbeienjam uit over de onderste laag. Hierop breng je een laag slagroom aan. Ik doe het zelf met een spuitzak, omdat je de slagroom dan mooi gelijk kunt verdelen. Doe hier wat stukjes aardbeien op en doe dan de tweede laag biscuit er boven op. Op de tweede laag breng je ook een laag slagroom aan en ook hier doe je wat stukje aardbeien op. Nu mag de laatste laag erop. Doe een klodder slagroom op de taart en bedek hier de bovenkant en de zijkanten van de taart mee. De taart is nu aan de buitenkant bedekt met een dun laagje slagroom.
Til de taart aan de onderkant van het taartkartonnetje op en probeer met de andere hand de randen van de taart te bedekken met het amandelschaafsel. Nu leg je de taart weer neer en spuit je mooie toeven slagroom op de taart. Het middelste gedeelte van de taart vul je op met aardbeien. Je kunt de taart nog mooi versieren met wat chocoladeschaafsel, chocoladestukjes of andere dingen die je zelf lekker vindt.
Een heerlijke, snelle slagroomtaart, die je binnen anderhalve uur wel op tafel kunt hebben.