Zo lekker dit toetje! En ook zo makkelijk te maken…heerlijk als nagerecht op Sinterklaasavond! Of ervoor of erna. Wij proefden ze al voor en ik kan je vertellen, ze hebben allemaal gesmuld!
Slagroom mascarpone toetje met pepernoten
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 5/6 toetjes
- 5/6 bakjes
- kruidnootjes
- 250 ml slagroom
- 125 ml mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- fruit naar keuze (ik gebruikte aardbeien)
- half receptje van mijn banketbakkersroom
Mix de slagroom met poedersuiker lobbig, doe nu de mascarpone erbij en mix goed door totdat dit stevig genoeg is. Doe nu het mengsel in een spuitzak, dit ziet er net even wat mooier uit dan dat je dit met een lepel aanbrengt.
Allereerst bedek je de bodem met een laagje kruidnoten, daarna spuit je hier een laag slagroom mascarpone mengsel overheen. Vervolgens weer een laag kruidnoten, daarna een laagje banketbakkersroom. Sluit af met een laagje van het slagroom mascarpone mengsel.
Garneer de toetjes met wat in stukjes gesneden kruidnoten en stukjes aardbeien.