Een lekkere roti compleet, kun je me voor wakker maken. Er zijn verschillende roti soorten, je kunt ze onder andere vullen met een kruidige aardappelpuree, of op smaak gebrachte, fijn gemaakt gele erwten of zonder vulling. Er zijn vast nog meer vullingen mogelijk maar dit zijn wel de 3 bekendste soorten. Mijn favoriet is die met een aardappelvulling. De rotiplaten maak je allemaal op dezelfde manier, alleen de vulling is anders. Ik heb veel recepten geprobeerd en dit recept geeft voor mij het beste resultaat voor heerlijke, zachte roti's.
Ingrediënten voor ca 20 roti's:
Voor de aardappelvulling:
Bereidingswijze voor de roti's:
Kneed alle ingredienten tot een mooie, zachte deegbal. Dit kan met de handen (ca 20 minuten) of 10 minuten met de keukenmachine. Gebruik hier dan je deeghaken voor.
Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
Kook intussen de aardappels gaar en stoom ze goed droog. Pureer ze fijn en meng hier de knoflook, komijnpoeder, peper en zout door. Het moet een stevig maar soepel mengsel zijn. Laat dit afkoelen.
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak hier balletjes van.
Schenk wat bloem op het aanrechtblad.
Pak 1 balletje en maak deze plat, doe hier een grote eetlepel aardappelvulling in en vouw de randen naar elkaar om zo weer een rond balletje te krijgen. Met je handen maak je voorzichtig het balletje plat op het aanrechtblad.
Rol dit verder uit met een deegroller tot een mooi ronde roti plaat.
Doe een theelepel olie in een koekenpan en met een kwastje bedek je de hele pan met de olie. Leg de roti in de pan, bestrijk de bovenkant met wat zonnebloemolie en keer de rotie om. Als het goed is moet je roti nu gaan rijzen in de pan.
Bak beide kanten bruin en haal het uit de pan. Bedenk de rotis met een theedoek, zo blijven ze lekker zacht.
Herhaal dit met de overige bolletjes deeg.