Bij een tapasavondje mogen deze heerlijke kipkluifjes niet ontbreken. Je hebt echt wel 100 verschillende recepten voor kipkluifjes. Ik marineerde ze nu onder andere met knoflook, cayennepeper en honing. Om je vingers bij af te likken! Ook erg lekker op de bbq!
Pittige kipkluifjes (tapas)
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 650 gram kipkluifjes
- 50 gram gesmolten roomboter
- 3 eetlepels honing
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 theelepels paprikapoeder
- 3 theelepels cayennepeper (of minder)
- Scheutje olijfolie
- Peper
- Zout
Doe de kipkluifjes in een kom. Laat de boter smelten en giet deze over de kipkluifjes. Voeg hier de honing en de olijfolie aan toe. Schep dit door elkaar. Doe hier de knoflook bij. En strooi hier vervolgens de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper overheen. Schep dit ook weer goed om. Laat dit afgedekt minimaal een uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven ondertussen op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hier de kipkluifjes op. Laat de kip in circa 30 minuten mooi bruin en gaar worden in de oven. Keer ze halverwege een keer om.
Eet smakelijk!