Pindarotsjes zijn zo verslavend. We hebben het daarom nauwelijks in huis, maar als je dan op de markt loopt langs zo een notenkraampje dan wordt het wel erg verleidelijk om een zakje mee te nemen.
Ik probeerde zo voor het eerst zelf te maken en gebruikte hiervoor witte chocolade, welke favoriet is hier in huis. Erg leuk om mee te nemen op visite of mooi in te pakken als cadeautje! En serieus…dit is zo easy om te maken…je zult versteld staan.
Pindarotjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 20 pindarotjes;
- 225 gram ongezouten pinda's
- 250 gram goede witte chocolade (je kunt ook puur of melkchocolade gebruiken)
De chocolade smelt je allereerst Au bain marie ; Zet een pannetje water op het vuur en zet hierop een kommetje met de chocolade in stukken. De chocolade smelt nu langzaam door de stoom van het water, het water mag het kommetje niet raken.
Doe ondertussen de pinda’s in een kom en halveer ze eventueel, dit hoeft niet.
Blijf roeren in de chocolade totdat deze gesmolten is haal het van het vuur. Schep nu de pinda’s erdoor.
Bekleed een bakplaat of groot bord met bakpapier. Maak nu met een lepel hoopjes op het bakpapier en leg dit in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer een uur, daarna kun je hier lekker van genieten!
Ik zei het toch, makkelijker wordt het bijna niet!